Giorgio Armani

Glasögon / Permalink / 4
var i början på nittitalet kungen av runda och ovala bågar. Vi sålde otroligt mycket av den ovala 122:an, den pantorunda 145:an med flexskalm och så den lite smäckrare panton 138. Det bästa med bågarna var förutom att de var lättsålda (he,he) att kvalitén var helt outstanding. Varken förr eller senare har jag stött på dess like. När glaset var slipat föll det perfekt in i bågen, skruvarna krånglade aldrig och de var aldrig sneda, som faktiskt dagens två-tretusenkronorsbågar kan vara när vi får dem från fabriken. Sedan några år har Armani en ny ägare/leverantör, Safilo. De har hög kvalité fortfarande men ändå inte som förr. Nu finns en ny modell, G Armani 625, som har gamla 138:ans front och gamla 145:ans skalmar. Snygg och stilren. Som Giorgio Armani skall vara! För er som inte visste så är Giorgio Armani den dyrare och bättre huvudlinjen och Emporio Armani den billigare "yngre" linjen.

G Armani 625
#1 - - Britt-Marie:

Kan berätta att jag hittade ett par neongröna som jag bara älskar men ingen annan så vi får se vad det blir!Kram

#2 - - Josiee:

cooola:D

#3 - - Magnus:

Eftersom du verkar ha lite koll. Jag söker breda bågar, har bred skalle. Men det verkar vara stört omöjligt att hitta. Allt verkar vara nån sorts standardmall. Råkar du ha nåt bra tips så maila gärna. / Magnus

#4 - - Peder:

Efter jag vet inte hur länge så har jag hittat någon som jag tror kan hjälpa mig. Jag hade, som du skriver om, på mitten av 90-talet ett par ovala Armanibågar i gulmetal. De såldes med clipons som solskydd. Vet du vad modellen kanha hetat? Var ska man kunna få tag på dem igen? Jag har rätt bred skalle så runda klassiska glasögon ser lite lustigt ut (har annars tittat på Saville Row. Armanibågarna jag talar om var förträffliga för min typ för de var bara en aning större än vad man möjligen kan hitta idag. De var också sytmetriska vilket är rätt ovanliga. Den mattade gulmetallen var bra för den blev rätt neutral med min blonda kalufs.Tack på förhand.

Till top