The Thief by Kilsgaard eyewear fångar glasögontrenden 2016 exakt på pricken

Glasögon, Glasögontrender, Stiltips, Trender / Glasögontrend, Kilsgaard, Kilsgaard Eyewear, glasögontrender, matt yta, plastbågar / Permalink / 0

Kolla min yngsta kollega Alma - helt bedårande i danska Kilsgaards The Thief i matt ljust, ljust rosa. Bild från mitt Instakonto. (Kom och följ @eyewhiz vettja!)
 
Den här bågen fångar så mycket av glasögontrenden som är exakt helt rätt just nu; blek pastell, matt yta, generös strorlek men tunna linjer, rund form, djup ner mot kinden. Väl värd att prova. Ja, den funkar på killar också.

Savile Row glasögon alltid aktuella och nu trendigare än någonsin

Glasögon, Glasögontrender, Mode från förr, Trender / Glasögontrend, Handmade, Panto Beaufort, Savile Row, glasögontrender, handgjorda, panto / Permalink / 0I senaste numret av tidningen Optik skriver Erik Engkvist om en resa till London och den gamla Savile Row-fabriken. Jag och två kollegor var där för ett år sedan och det var en otrolig upplevelse att få se de gamla maskinerna på plats och se människorna bakom de små konstverken. För de är verkligen inte många som jobbar där nu. Fabriken känns helt öde och i ett hörn sitter lilla Sheila och stansar hål i charner. Men vilka godbitar de producerar... Förutom välkända pantomodellen Beaufort gör de bland annat garnityr och på senare år en acetatserie med ornamenterade metallskalmar. Överst på bild är "The Parker" och sedan "The Drury", sist "The Diaflex round". Här hittar ni alla modeller >>>

I "Big short" ser vi Brad Pitt i Silhouette, på filmpremiären likaså

Glasögon / Permalink / 1
 
”The big short” lyckas på ett smart, roligt och energiskt sätt skildra finanskrisen 2008. DN:s Mårten Blomkvist njuter av en stjärnspäckad rollista och excentriska karaktärer." The big short” handlar om en handfull färgstarka investerare som vågade tänka tanken att detta inte skulle ordna sig och satsade så mycket de kunde på att marknaden skulle kollapsa.Det är en film om ekonomi, men också om psykologi, en berättelse om konsten att lita på sitt eget omdöme när alla omkring säger tvärtemot.
I filmen bär Brad Pitt Silhouettes trådgarnityr Titan Dynamics Nylor, en enkel snygg och inte så djup pilot. Den är superlätt och enkelt fin. Vi köpte in den i tre färger, bland annat den här i matt guld, i höstas men ingen kund har nappat - kanske för att ingen av oss som jobbar egentligen till 100% gillar modellen, den har för lite djup. 
 Men nu när jag ser den på Brad får den en ny dimension...
På premiären hade Brad Pitt Silhouettes Titan Minimal Art Must collection i matt guld och med Hollywoodblåa glas. Filmen fick för övrigt en 4:a (av 5) av DN.s recensent.
Till top