Tog oss en titt på Bottega Veneta

/ Permalink / 1

En del snyggt, visst. Fin kvalité med små detaljer som visar sig när man noga studerar dem. Den här solbågen är gjord av horn som ger en blank och alldeles len yta. Det flätade läderbandet fästs ytterst på skalmen i ett fjärilsformat urfräst hål, där en liten metallfjäril precis passar in som en stopper för bandet. Det som smakar så bra kostar ju en del. Jag tror det var runt 10000 för den solbågen. Nej vi köpte inte in något. I Stockholm finns de hos Stureoptikern och Contacta i gallerian.


image146

Med jämna mellanrum

Glasögon / Permalink / 1
gör man ju rensningar liknande gårdagens på jobbet. Det var väl förra eller förr-förra året vi kastade en kasse Persol för vi var så trötta på att ha dem skramlandes längst ner i lådan. De fanns där redan när vi började år 1990. Gissa hur snopna vi är nu när vintage-trenden är megastor och Persol är mer inne än någonsin. Bl.a denna eller precis liknande kastade vi:

image145

Om ni bara visste vilka godbitar som vandrat samma väg som Persolbågarna.... Men nu är det färdigt med det. Vi sparar allt i bågväg nu. Om 30 år så blir vi miljonärer på gamla ratade solglasögon. För det är ju bara de osäljbara som blir kvar.
Till top