Har inte tröttnat på Saint Laurens bågar än - bäst i år?

Glasögon / 2014, SL9, Saint Laurent, glasögontips, glasögontrender / Permalink / 0
Den bruna bågen här, SL 30, har varit med ett antal gånger här i år, men blev precis påmind om hur fin den är. Hela årets plastkollektion från Saint Laurent är super. De har lyckats på de flesta detaljer. För hösten kanske det kommer snarlika, men bara lite tunnare? 

Savile Row Panto Beaufort - glasögon i extremfokus just nu

Glasögon / Savile Row, panto / Permalink / 0Savile Row är glödhett just nu och en bra kombo på deras mest kända båge, Panto Beaufort, är matt silver med matt svart. Extra snyggt med solclipet förstås. Finns i flera storlekar och två näsbredder. I fyra färger om jag inte minns fel. ( skriver fr mobilen nu, orkar inte kolla..) Den i guld är verkligen handgjord. Man liksom tvinnar på 14K guld. 

Svenskdesignade solglasögon i trä - Layback & Bombora

Glasögon / solglasögon, träsolglasögon / Permalink / 0
Göteborgsbaserade Up&Down har funnits sedan sommaren 2013. Nu utökar de solglasögonsortimentet med två nya modeller; snygga pilotmodellen Layback och kombibågen Bombora. Bägge modellerna har fjädrande gångjärn och polariserade linser. 
Layback är ett surf trick där du vänder upp mot vågen och sedan lägger dig ner mot den och tar hjälp av den för att komma upp på brädan igen. "Det finns så många unika varianter av laybacktricket och med tanke på att varje modell i ett par träglasögon är unika så kändes namnet helt rätt" säger grundaren Marcus Waltilla. 

Gothenburg-based Up & Down has been around since the summer of 2013. For SS 2014 they present wo new models; stylish pilot model Layback and  Bombora. Both models have spring hinges and polarized lenses. 
 
Till top