Lyxig solbåge designad av Kenzo och munskydd av Oscar Magnuson

Inlägg i samarbete med City Optik Stockholm
Min kollega visar lyxig skyddsutrustning idag. För ögonen har hon ett par av de finaste solglasögon jag sett. Det är nyss bortgångne Kenzo Takada som designat detta par för japanska Masunaga. Dekorationen i ovankant är en laserskuren blomma, Kenzos familjeemblem.
Formen är perfekt rund med näsbryggan på rätt ställe och glasen är tjocka och alldeles flata. Det känns verkligen som ett hantverks-mästerverk när en håller i dem. Om jag nu inte minns fel kostar de runt 7000 kr. Jämfört med andra dyrglasögon jag sett känns de här som väl inversterade pengar. Det är designen, hantverksskickligheten och det faktum att det är en av de allra sista bågar som lanserades med design av Kenzo.
Mer om Kenzo Botan på bloggen här >>>
Det andra lyxskyddet är det justerbara munskyddet som Sveriges egen glasögondesigner-kung Oscar Magnuson formgivit. Svart och elegant. Speciellt utformat för att det inte ska ge imma på glasen när du har glasögon. Sitter skönt. Lite ovant och varmt andas i början men jag vande mig snabbt med känslan. Däremot svårt vänja mig vid utseendet; att se ut som en pirat eller gangster eller, ja, eu-kommissionär känns ovant. 
 
 
Vill du kika på munskyddet i webbshoppen så klicka här >>>