Glasögontrenderna för 2022 - en guide från City Optik

I samarbete med City Optik i Stockholm, där jag arbetar och är delägare, visar jag ett kortare utdrag från deras trendspaning på glasögonbågar för 2022.

 

 

 

Glasögontrenderna 2022 handlar om att synas. Storlekarna går upp och bågen klättrar över ögonbrynet. Sjuttiotalskänslan är superhet. Bågarnas färg är mjuk och glasen ska vara färgade i en läcker ton. .

 

Hetaste glasögonmodet 2022 är färgade glas

 

Färgade glas är det som verkligen gäller i år. Allra helst gradaltonade, alltså där glasen är mörkare upptill för att gradvis bli ljusare längst ner. Det ger ett riktigt lyft till ögonen! De allra mest vågade tar den mörkare ton som förra året kallades solglasögon.

 

Feta bågar så 2022

 

Rejält kraftiga bågar är på G igen. Efter två år med stilla hemmasittande vill vi synas när vi ger oss ut för att träffa folk. Och det ska synas att vi vill synas! Vi har ju stenkoll på mode och bangar inte för att visa det.

 

Blekt & transparent fortsätter dominera i glasögonmodet

 

En fortsatt stark trend 2022 är transparenta glasögonbågar eller bågar i dimmiga pastelliga färger. Gärna ljusrosa, gråbeige, mildblå eller ljusgult.

 

 

 

Sjuttiotalet hej hej!

 

Vi ser sjuttiotalet som den största inspirationskällan i glasögonmodet just nu. Störst genomslag har trenden på de feminina modellerna där skalmen åker neråt en bit så att hela bågen åker uppåt. Just det, då hamnar ögonbrynet innanför bågen, och så ska det vara! 

 

 

 

Metallbågar ger luft till glasögontrenderna

 

Sida vid sida med kraftiga plastbågar, finns trenden med luftiga metallbågar som är lätta och tunna. I trenden platsar allt i från rundade klassiska former till extremt kantiga med ett futuristiskt uttryck. Den klassiska stilen andas säkerhet och en tillbakalutad coolhet.. 

 

 

 

Runda glasögon fortfarande i modebilden 2022

 

Runda glasögon gäller även i år och får nu sägas vara grunden i glasögonmodet. 

Flerkantiga bågar stor glasögontrend

 

Den kantiga formen hittar vi nu i alla märkens kollektioner. Förr pratade vi rektangulära men idag är det lika vanligt med fem, sex, sju och åttkantiga.

 

 

Pilotbågar i nytt snitt intressant 2022

 

Pilotbågar med en aningen uppdaterad form syns mer och mer. Gärna i kraftigare metall för en fetare och mer uppseendeväckande look. Gärna riktigt stora för att lira med sjuttiotalsvurmen.

 

Ekologiska glasögon stadigt trendspår

 

Som i hela samhället är efterfrågan stor på ekologiska bågar, in alla fall mer miljövänliga. Det började med ett fåtal leverantörer, men nu börjar fler och fler ställa om till mer miljövänlig produktion där materialet i glasögonbågen består av träpulpa och cellulosa från bomull. 


Starka färger bubblar

 

En trend som vi känner ligger och bubblar är stark färg på bågen. Då kan vi fortsätta ha vår älskade klassiker men ändå få en känsla av nytt och fräscht. Färger att hålla koll på är grön, gul och vinröd.


Handgjorda glasögon trendig lyx

 

Vi vill ha glasögonbågar som är på riktigt. De ska vara äkta, gjorda av kunniga händer som älskar hantverket. Glasögonen ska ha en historia och kännas gedigna. Detaljerna får gärna vara ditskruvade för hand, materialet av samma fina kvalitet som förr i tiden.