Inköp Celine glasögon och solglasögon ss21

Glasögonnyheter från Celine och Dior/
I veckan var vi inbjudna till Thelios tillfälliga showroom på Strandvägen här i Stockholm. De visade vårens nyheter för Celine och Dior som de efter årsskiftet tar över distributionen av. De är varumärkesägare så Safilo har tillverkat dem på licens, men nu tar som sagt moderbolaget över den delen. Precis som de gjorde med Celine för något år sedan.
 
Celine våren 2021/
Celines designers tar ett ännu större steg ut i sjuttiotalets estetik med vårsläppet 2021. Lite större, lite grövre och en transparens i bågarnas dova färger som ger känsla av Optylmaterialet som i  alla fall jag starkt förknippar med lyxmärken från förr.
Mest plast i detta släpp. Och ganska stora bågar, kommer inte ihåg en enda mindre utom den lilla cateyen som de relanserat och gjort lite mjukare i formen.
 
Dior går hem/
Fick möjlighet att kika på den första kollektionen Dior eyewear som varumärkesägaren själv designat. Dock får ni inte några bilder, först vid årsskiftet får de visas.
Diors chefdesigners Maria Grazia Chiuri och Kim Jones har haft en stor roll i framtagandet av modellerna. Jag är lite förvånad över att det var en ganska återhållsam kollektion jag fick se. Det brukar bli lite mer spejsat när andra än glasögondesigners får bestämma. 
Kollektionen kändes väldigt lik den nuvarande i känslan och stilen, och ett antal modeller är väääldigt lika de som nu finns. Med tanke på att de vill ge lyxstatusen en skjuts så saknar jag den riktiga lyxkänslan i bågarna som helhet. Vissa detaljer som gångjärnen är däremot otroligt fina och flirtar snyggt med varumärket.
 
Dior genomtänkt lansering/
De har en genomtänkt lanseringsplan och kommer att minska antalet försäljningsställen för att skapa en exklusivitet. Det lät väldigt bra och det är inte fel att hålla lyxklass-märkena hårt i tyglarna. Ska inte vara var mans egendom , då faller liksom konceptet.