Glasögontrend hår innanför skalmarna

(null)

Rose Byrne spelar Gloria Steinem i HBO-serien Mrs America. Vi glasögonnördar reagerar direkt på hennes stil: Va!? Har hon håret innanför skalmarna?? Med svagt blåtonade glas i en tajt Ray-Ban Shooter blir det SÅ snyggt. 
(null)

Gloria Steinem var krönikör i New York magazine och grundare av Ms. magazine. En journalist och författare som blev en ledande röst för den andra vågens feminism under det sena 1960-talet och tidiga 1970-talet. Serien Mrs America handlar om kampen mellan konservativa hemmafruar och  den feministiska rörelsen, och det kulturkrig som kom att förändra det politiska landskapet. 

Jag är ganska säker på att flera av oss kommer att prova på att ha håret innanför skalmarna i sommar. Färgade glas är ju givet. 
(null)

 I förrgår satt jag och bläddrade i ett nummer av mitt favoritmagasin King, och vad dyker upp där om inte bilder på svenskfödda Los Angeles-baserade belysningsdesignern Tobias G. Rylander. HAN HAR LÅNG-HÅRET INNANFÖR SKALMARNA. Efter en runda Google bildsök ser jag att han är pre-Mrs America med det. Fascinerande. 
(null)

Tobias Rylander är ett världsnamn som skapar konceptuell ljusdesign för bland annat Lykke Li, Fever Ray, The XX, Mark Ronson, Phoenix and the Strokes. Han har nyligen äntrat modevärlden och designat evenemang för kunder som Balenciaga och Calvin Klein. 

Funderar på om vissa hela tiden gått omkring och haft håret innanför skalmarna utan att jag märkt något? Att korthåriga gjort så, ja det har jag noterat, men långhåriga? 

Fotot längst ner taget av EvaLotta Fredén.