Bågarna som gäller i vår

Det här inlägget är ett reklamsamarbete med City Optik Stockholm, den butik jag arbetar i och är delägare av.
Det är väl en av yrkesfördelarna vi som jobbar i optikbutik har, att alltid kunna ha en uppdaterad garderob med glasögon. Ett par glasögon för varje tillfälle och/eller stil är något jag varmt rekommenderar. Självklart förstår jag att alla inte kan ha de lyxmärken jag visar här ovan, men det finns ju snygga brillor i alla prisklasser numera.
 
Här syns de fem par jag alternerar mellan just nu:
 Högst upp till höger är de splitter nya Chanel med pärlkedja som i veckan blev klara. I dem valde jag det mest avancerade progressivglas som världen kan erbjuda idag; Varilux Xclusive 4D. Det är liksom skräddarsytt efter hur bågen sitter på mig, hur bågens front är välvd, hur långt från ögat den sitter, var min syn skär igenom glaset när jag tittar åt sidan, vilket öga som är dominant etc. Allt det här gör att det knappt märks att de är progressiva, jag bara ser bra åt alla håll, inga konstigheter. Index är 1,67 och det blev tunt och fint trots att jag har drygt -5,0 och ganska tätt mellan ögonen. Det skulle egentligen bli gradaltonat blågrått glas, men jag råkade beställa fel så det blev en jämn blågrå ton i hela glaset, cirka 15%. Men det känns ok, ska nog inte byta. De här har jag när jag är tillpiffad och känner mig fin... eller vill känna mig fin. Den gör sig nog bäst till en enkel men snygg outfit. Tänk jeans och vit T-shirt! Kostym! Shorts och linne! Enkel enfärgad klänning! Den passar absolut sämst hemma osminkad i pyjamas.
 Högst upp till vänster mina kära snygga coola Savile Row Round Eye i ganska stor storlek till mitt ansikte. Har en fin fashion-känsla när jag sätter på den tunna guldfärgade kedjan. I dem har jag progressiva Xclusive 4D, som ovan, fast med extra mörkt färgskiftande glas som heter Xtractive. Inomhus har de en svag svag ton, cirka 5% grå. Utomhus blir de RIKTIGT mörka, ser svarta ut fast jag själv knappt märker att de mörnat. I bilen blir de halvmörka när solen skiner. Extra bra sommarglasögon, ersätter solglasögon. Och så är det ju så modernt nu med den halvmörka tonen som färgskiftande glas ofta har innan de ljusnat helt, eller om det är molnigt ute. De här använder jag helst sminkad och funkar både upp- och nerklätt. Har dem inte så ofta hemma för de går långt ner på kinden och tar i där.
 De rosa är mina välanvända Celine. Urcool tjock glansig båge. Mycket attityd. Använder den gärna till ljusa kläder. Helt naturvit eller beige eller ljusgrå outfit- oh så snyggt med ljusa bågar. Men jag ser lite skarp ut i dem... så det måste vara rätt dag. De är lätta och sköna att bära, trots massivt material. Jag har satt på nässadlar, det är därför de sitter perfekt. Glasen är "vanliga" färgskiftande så kallade rumsprogressiva. De är ljusa inomhus, mörka i solen och blir INTE mörka i bilen. Rumsrogressiva betyder att de är perfekta inomhus, när man läser mycket, mycket skärm och som längst bort ska se på 3,4,5 meter. Utomhus är de aningen suddigare än de vanliga progressiva. Jag har monterat glaset lite lägre än normelt. Det innebär att de är bättre att se med ut i rummet men sämre på min fristående skärm. den som jobbar mycket vid stationär dator ska INTE sänka glaset. Då är det bättre att stå ut med suddigare syn i rummet.
 De vita är mina näst nyaste. Tom Ford i svart och vit lackerad metall. Jag tycker de är jättecoola! Och de är sköna. Men som med alla stora bågar tar de på kinden och jag tycker att jag egentligen har lite för tätt emllan ögonen för att de ska vara perfekta. Men egentligen tycker jag att det är lite kul att de "skaver" lite i passformen. Oversize är kul! De här har jag till svarta eller vita kläder. Jättesnygga till en enkel svart outfit. Har lite drag av sent sjuttiotal men är nog mera 80-tal. Glasen är bra progressiva, Varilux Physio 3.0. Index är 1,74 om jag inte minns fel, men oftast tar jag 1,67. De här passar bäst när jag är uppklädd. 
 Sist men allra skönast är mina älskade Lindberg titanglasögon. Små nätta lätta men snygga. De här tar jag på mig direkt jag kommer hem. När jag har dem på jobbet (sällan) får jag faktiskt ofta komplimanger för dem. Men jag känner mig lite väl basic i dem där. Glasen är rumsprogressiva- perfekt till hemmabruk! Men jag byter om jag ska köra bil, det är det enda besvärliga.
 
Vad har ni för glasögongarderob i dag?
 
 
#1 - Anci

Jag har två par som jag alternerar mellan: Willems Torbay col. 01 och Tom Ford 5572 001 men jag måste erkänna att det är Willems som oftast sitter på näsan. Dessa har jag glasat med Essilors Varilux Physio 3.0. Valde ett 1.67 material i Tom Ford då jag fick ökat addition.
Nu har jag beställt ett par tunna runda Dior som jag med spänning väntar på.

#2 - Åsa

Såg bilden med dig och Diorbågen- ser ju fantastiskt snyggt ut! Vilka glas tog du till den? Någon färg?