Vasuma fyller 15 och Snok betalar

Detta inlägg innehåller bågar som säljs i den butik jag arbetar och är delägare av
Stockholms stolthet, optikbranschens eviga youngsters firade nyligen 15 år med fest på lokal. Till festen hade de tryckt upp T-shirts med texten "Snok paid for this party". Vid 10-årsjubileet var texten "Eggeater paid for this party". Snok är den runda på bilderna och Eggeater är antagligen Sveries mest sålda pilotbåge; stilren, enkel, lättplacerad men nu är piloten om inte passé, så i alla fall inte het.
 
Snok är den klassiskt runda bågen som skapades runt 2011. Eyewhiz hade första bloggposten om Snok i december 2011 , se här >>>
 
Jag älskade den redan då men det är först senaste åren som den dundrat upp i butikernas försäljningstopp. Just nu är det glödhett med stora runda metallbågar och eftersom Snok för något år sedan uppdaterades med en riktigt stor storlek så säljer den fortfarande mycket bra.

Känns bra att jag var hyfsat snabb på bollen. Här är min egen Snok, från 2012. Skrev ett inlägg när jag läst artikel om butikspersonal och stil. Kände mig cool i dem för 8 år sedan... och fortfarande är de up-to-date men skulle valt en större storlek om det var i dag.
 
Loreen hade Snok i melodifestivalen 2012 
Loreen på bloggen 2012 här >>>
 
 
Under 2012 hade min då alldeles färska kollega Kajsa sin Snok. Rubriken är "Bästa runda glasögonen just nu". Se inlägget här >>>
 
Min fina brorsdotter var 2014 på besök och testade bågar. Det blev inte Snok just då men hon ställde upp som fotomodell åt mig. Gissar att hon är mer redo nu :)
 
2014 tipsade bloggen om runda juliga glasögon. Snok så klart!
 
Det här är ju ett lysande exempel på att glasögontrender rör sig över långa cykler och vissa stilar är alltid mer eller mindre inne. 
I mer än tjugo år har till exempel näsbrygga på bågar varit placerade i höjd med glasets övre kant. Först nu ser vi hur det i alla fall på damsidan börjar komma fler bågar där näsbryggan drar sig ner mot mitten av glaset. Mer utförlig diskussion om det kommer ganska säkert längre fram.
 
Allt gott!
/Åsa