Coronaviruset ställer in MIDO

En av världens största glasögonmässor, MIDO i Milano, ställer in pga coronaviruset.
Styrelsen för branschmässan har beslutat att skjuta upp 2020-upplagan till mellan slutet av maj och mitten av juni på grund av coronavirusutbrottet.
MIDO hade ursprungligen planerats gå av stapeln den 29 februari till 2 mars.
 
Giovanni Vitaloni, president of MIDO, sa på en pressrelease:
 
Vi tog detta beslut med respekt för den nuvarande oroande situationen och för våra utställare och besökare. Eftersom denna hälsokris utvecklas i Italien kunde vi inte annat än välja att skjuta upp MIDO 2020. Vi är medvetna om att detta beslut kommer att kräva branschpersonal, utställare, köpare, pressmedlemmar, optiker och alla som arbetar för MIDO, inklusive vår personal, att omplanera sitt deltagande, med en betydande inverkan på alla interna organisationer.
Det kommer att bli en tvåfaldig insats eftersom vi bara är en vecka borta från showen, men vi kan inte ärligt tänka på att fira våra 50 år när världen - och vårt land i synnerhet - upplever en sådan internationell kris.
Vi litar dock på att våra utställare och besökare, media och alla inblandade kommer att förstå vårt beslut för själva den aktuella situationen, som är oroande och kontinuerligt utvecklande.
Vår ansvarskänsla som affärsmän, men framför allt som människor, gentemot våra familjer, våra barn, våra kollegor, har tvingat oss att göra något som vi aldrig skulle vilja göra, särskilt för denna specialutgåva, året för vår 50-årsdag.