Glasögonhistoria och trender genom åren

(null)

(null)
Jag blev nyligen intervjuad för en artikel om glasögonhistoria i tidningen Företagshistoria. Numret släpptes 8 december med " 50 stormiga år inom glasögonbranschen". Det är en vacker påkostad tidning i tjockt papper och innehåller en flera sidor lång artikel om glasögonhistoria med bra text och läckra bilder. 
(null)

(null)

(null)

Jag får kommentera glasögonmodets utveckling de senaste 35 åren fram till vad som gäller just nu. Är glad att jag fick med något som egentligen är självklart; att glasögon sitter mitt i ansiktet och det därför är självklart att de flesta ska ha mer än ett par. Vi kan jämföra med skor ( längst bort från en betraktares blick) som hos de flesta finns i massor av varianter i garderoben, för att kunna matchas rätt mot kläder och aktivitet. Och idag är priset ingen fråga. Man kan få ett par glasögon från noll kronor upp till femsiffriga belopp.  
(null)
När jag tänker tillbaka på de trender som passerat sedan jag klev in i optikbranschen 1984, så är de stora trenddragen ungefär 15 år. Jag tänker såhär; om du köper ett par moderna glasögon är de snygga och moderna i minst 5 år. I fem år till är de ok snygga men först när det gått ytterligare 5 år är de rent ut sagt omoderna. 
Håller ni med?
Ha en fin annandag alla <3