Manolos fredagsinspiration med en glasögonkomplettering

Reklam. De glasögon som visas finns på City Optik som jag arbetar på och är delägare i.
Jag älskar att kolla in Manolos fredagsinspirationer. Andreas Weinås gör så harmoniska outfits där stil och färger kompletterar varandra på bästa sätt. I dagens förslag saknades glasögon, den absolut 
viktigaste accessoaren för män, så här kommer några förslag från mig.
Masunaga Loewy är en nätt snygg lättviktare i grå titan. Fin klassisk form och gör sig bra på den som älskar rundare glasögon men inte tycker att det passar det egna ansiktet. Masunaga är en anrik japansk glasögonmakare med mer än hundra år på nacken. Står för tidlös stil & kvalitet.
 
Nu bryter vi av en aning med spikraka linjer. Det är synd att bilden inte riktigt gör Göttis Dexi full rättvisa. Live är den så elegant tunn och smäcker och linjerna så rena. Det här är en nätt smakfull båge som visar att du har full koll på glasögontrender.
 
Lindbergs numera legendariska Rim-serie har ett antal fina rundade former. Här ser ni Morten i blank guld. Bågen är gjord av en enda tråd - klippt i bitar. Inga lödningar, inga skruvar. Konstruktionen är så tålig att det finns en Rim-serie för småbarn också. Jag gillar de rena enkla linjerna som lirar perfekt med denna fredags outfit.
Manolos, Sveriges alla stilambassadörers och min egen favorit Gregory Peck från Oliver Peoples, är egentligen de mest givna glasögonen till stilen ovan. Men det känns kanske lite för lätt, därför ligger den en bit ner i den här listan. Bästa färgen är Cocobolo som på bilden. En brunmelerad färg med aningen kyliga toner. Väldigt lätt att passa i, både bågen och färgen. Det geniala med bågen är bredden över näsan. Den är ganska vid, så den sjunker ner snyggt över näsan. Finns i två storlekar vilket gör att den spänner över nästan alla ansiktsformer. Den har jag lagt upp i vår webshop som du hittar här >>>
 
Inga konstigheter med japanska True Vintage Revivials Ariel. Snygg beigebrun melering och ikonisk form. Den hör inte hemma i eleganta facket men kvaliteten och lystern gör att det syns direkt att det inte är en standardbåge. James Deans lite lyxigare femtiotal smyger underbart väl in i dagens outfit.
 
Ha en skön helg alla! 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - Claes

Hej Åsa,
Till Götti Dixi har vi en perfekt clipon YET 2 i flera olika färger och linser.
Hälsningar Claes

#2 - Åsa Wikström

Jaaa, tack! Jättebra att veta att den typen av modell har snyggt solclip :)