Liten glasögonpärla i Växjö

Glasögonblogg, Optical boutiques, Solglasögon / Hagelins, Specsavers, optikbutik / Permalink / 0
(null)

(null)
Mitt i Växjö ligger charmiga Hagelins optik med ett suveränt utbud bågar. En lineup som innefattar bland annat Savile Row, Lindberg, Tom Ford, Oliver Peoples och toppas med fint vintagesortiment. Butiken är nyligen renoverad och där får synliga verkstaden ett extra plus. 
(null)

(null)
Snyggt med ett fönster helt täckt med solbrillor. Kikade inte jättenoga men det ser ut att vara fint urval. Vintagebågarna har en egen vägghylla i kontrastfärg. 
(null)
Ett pyttelitet Savile Row-sortiment men det räknas :)
(null)
... köp 2 betala för 2 är kaxigt! 
Riktiga optiker, verkliga möten. Låter jättebra, kommer att låta ännu mer bra ( eller udda) när AI stegar in i branschen. Ska inte vara jättelångt borta vad jag förstått. 
(null)
En liten snackis står på ett bord utomhus vid entrén. Ett par glasögon i Optyl är uppvärmda och nedknölade i flaskan där de vecklar ut sig till ursprungsformen igen. Kul grepp! 
Tack tjejer som jobbade i veckan när jag var där, för att jag fick ta en liten titt och fota. 
(null)
Om ni hellre vill gå till Specsavers, då lämnar ni Växjö och åker några mil till Värnamo och Katarina Ek. Hon är optik-Sveriges mest dekorerade och coolaste optiker. Lite av en specialist på  stora brillor med gradalfärgade glas. Här med maken Wincent som är ett skolexempel på stilen. 
Till top