Glasögon mot näthat

Publicerat i: Glasögon Vasuma, glasögon
Vasuma gör det igen - stödjer barn och ungdomar på ett finurligt sätt. Man ger nu gamla glasögondelar nytt liv och stöttar i samma veva ett projekt mot näthat. Man har låtit designern Daniel Svahn skapa tre minst sagt originella lampor som auktioneras ut på Tradera och vinsten går oavkortat till Diskrimineringsbyrån Uppsalas projekt mot näthat.
– Istället för att kasta våra gamla bågprover, reservdelar och linser bad vi designern Daniel Svahn att skapa något helt nytt. Resultatet är bordslampor som vi auktionerar ut till förmån för Diskrimineringsbyrån Uppsalas projekt Nätvaro. Förhoppningen är att vi ska kunna bidra med mellan 15 000 och 30 000 kronor, säger Steffen Sundelius, en av Vasumas tre grundare.
Som en hyllning till alla som någonsin blivit retade för sina glasögon och kallade för glasögonorm döper Vasuma sina glasögonmodeller efter olika ormarter. För att ytterligare markera sin ståndpunkt mot mobbning och kränkningar vill företaget nu bidra till att förebygga och motverka näthat och främja människors lika värde på internet
Lamporna auktioneras ut på Tradera 1–7 oktober. Gå in på tradera.com och sök på Vasuma så kommer de fram.