Solglasögonguide: Céline 2017 solglasögon

Glasögonblogg, Solglasögon, Solglasögontrender, Stiltips / 2017, Celine, Céline, Solglasögon, Solglasögonguider, Solglasögontips, eyewear fashion / Permalink / 0
I veckan kikade vi igenom nyheterna i Célines solglasögon- och glasögonkollektion tillsammans med Anja som är Sverigerepresentant för Célines glasögon. Anja är förresten ett kapitel för sig; liten och späd men man luras av det man ser. Hon är en riktig hårding som kör Ironman-lopp (3,86 km simning, 18 mil cykling  och 4,2 mil löpning direkt efter vartannat).
Fransoserna (eller egentligen är det väl italienare) håller stilen och fortsätter att leverera läckra bitar till våra små ansikten. Som tidigare är Célinebågarna rejäla, kraftiga, små "oversize" om ni fattar. Ser alltså stora ut men funkar inte så bra på stora ansikten. De känns ofta kantiga och lite hårda och borde inte funka så bra som de gör. Men i stort sett alla modeller vi testade var klart bärbara och de ger STIIIIL! Ja just STIL med stora bokstäver.
Céline Kim. Flat, stor, Célineaktig.
 
Céline Thin Shadow. Tunna linjer. Not so Célinish mer Gucci eller gamla Dunhill över den. Ser läcker ut på bild men den här är bred, så bred att det inte såg riktigt snyggt ut. 
 
Céline Chris. Väldigt snygg live med sin lövtunna acetatplast i flat-style. Bra med nässadlar men det ger den lilla nackdelen att de hamnar en bit ut från ansiktet. Lätt att passa i.
 
Céline Stella. Snygga sextiotalsdoftande solglasögon men saknar nitar i fronten och det upplever jag att Célinefansen helst vill ha, så jag tippar inte Stella som storsäljare i sommar.
 
Céline Thin Jane blev en av favoriterna hos oss. Alla passade i den :) Den har två fina nitar som inte syns i den här transparenta färgen. Just i sommar är ju transparent the shit, så Thin Jane i den här färgen kommer många att sukta efter. Prisläget för Céline är ju runt 3000 kr så för många blir det till att bara sukta och inte handla.
 
Céline Joe är en favorit - för jag har ju den i glasögonvarianten (som är i lite mindre size). Sitter perfekt på alla näsor med sadlarna. Ett minus kanske för priset som drar upp till 4000 kr.
 
 
Céline Alia är så perfekt, så perfekt för alla Célinelovers. Alia är lätt att passa i, har fin rundad form, de karaktäristiska tre nitarna och är sammantaget väldigt Célinish. Så den får två bilder. Sedan tidigare finns Audrey och Baby Audrey som storfavoriter och deras popularitet lär inte ha svalnat till den sommar som kommer.
 
* För tydlighetens skull vill jag nämna att jag jobbar på, och är delägare i, City Optik Stockholm. Där säljer vi Céline  glasögon och solglasögon, och det är bland annat därifrån jag hämtar min kunskap.
 
Till top