Årets glasögontrend är blekt

Glasögon / Permalink / 1
Visst måste vi utnämna blekt & transparent till årets glasögontrend!? I morse såg vi TV4:as Ebba von Sydow i snygga transparenta bågar och hela hösten har Erika Bjerström rapporterat inför USA-valet i sina champagnefärgade Moscot Lemtosh. Ett tydligt tecken på att det är en riktigt bred trend är när Jimmie Åkesson syns i nya transparenta bågar. 
De senaste 15 åren har vi gått från små rektangulära till lite större rektangulära, lite kraftigare, lite djupare, rundade, runda, helrunda, halvrunda och alltid i svart. Svart eller mörkbrunt. De som redan för flera år sedan skaffade runda måste ha något nytt och fräscht. Alla former känns för nyss. Då jobbar vi med färg i stället. Glada kraftiga sprakande färger är för mycket äldre kvinna och icke-urbant för den trendvillige. Då testar vi att ta bort färgen och där står vi nu. Helrätt är när det känns alldeles för blekt med bågen. Blek hy, bleka bågar javisst, där har vi rätt känsla. Just nu bara så coolt!
Här är dagens Ebba von Sydow i transparent champagnefärgade glasögon. Kolla så mjukt och fint och håll med om att det ser rätt ut. Vet ej märke men Vasumas Emerald är snarlik.
 
Erika Bjerström i Moscots Lemtosh.
 
Jimmie Åkesson i kraftiga transparenta bågar.
 
Här är ett antal ljusa, bleka, transparenta bågar jag gillar just nu.
 
I Lindbergs n.o.w -serie går alla modeller att få i helt vattenklar transparent plast.
Vasumas nya Emerald. En snygg och slank Wayfarermodell.
Tom Ford m 5401 i färg soft opal är så fin, så fin. En riktigt modern båge som är snygg på alla men speciellt killar som måste ha lite nedåtgående linje längst upp på bågen, är klockren i den här.

Oscar Magnusons Maya och Iris finns i både blank och matt variant. Maya är trots sin speciella form väldigt lätt att passa i. Ett plus för att Oscar Magnusons glasögon inte har några loggor eller detaljer.
Céline m 41408 en pigg liten rund glasögonbåge med aningen djupare färgton än de andra här i dag.
 
Massada Eyewears Tokyo mon amour har en fin svagt svagt rosa ton. En bra modell om du drar lite bredare bågar. 
 
Oliver Peoples Ryce är min kantiga favorit, chunky style.
 
Dick Moby är ett nytt märke på glasögonhimlen med ett stort fokus på miljötänk. Modellen heter ATH.
 
#1 - - Tove Castor :

Så fina allihopa!
Gillar de rundade i opal och soft rosa allra bäst!

Till top