New York tips: En guide till New Yorks bästa optikbutiker och vintage glasögon # 2

Diverse, Glasögon, New York tips / Cutler and Gross, NYC, New York, New York tips, Optical stores, Optikbutiker, Vintage glasses, Warby Parker, eyewear, glasögonbutiker, glasögontips, solglasögontips, vintageglasögon / Permalink / 2
Warby Parker är ett snyggt lågpriskoncept med coola bågar som är poppis hos ungdomarna och även omtalat här hemma. De har lyckats mycket bra med modellval och färgutbud på bågarna, alla i avslappnad retro- collegestil, tydligt och bra exponerade på hyllor Utanför Warby Parker ringlar en oändlig kö – men det är inte till optikern de vill gå utan det är till Applebutiken och släppet av iPhone6 man köar till… 
Det finns tre Warby Parker på Manhattan och jag besökte deras flagship store på 121 Greene Street i SoHo. Här är det ljust, snyggt, fräscht och oändligt högt i tak. Det är mycket folk i butiken, mest ungdomar, och de får hjälp av trevlig och pratglad personal varav de flesta är ganska unga. En båge med glas kostar runt 100 USD. De har en sympatisk affärsidé ”Buy one-give one” vilket innebär att man för varje såld par skänker ett par till behövande. 
Warby Parker ligger på andra sidan gatan om de dyraste prestigebutikerna som Louis Vuitton - lite kul! Märkets två andra butiker ligger på 1209 Lexington Avenue och på 819 Washington Street. De har en fin nätbutik också men levererar inte till Europa i dagsläget.
Cutler & Gross är ett anrikt engelskt märke som väl de flesta inom branschen känner till. I New York finns deras butik i SoHo på 110 Mercer Street. Från utsidan är det en snygg vit fasad och en halvtrappa som leder ner till en stilig och fräsch butik med cirka 4000 bågar på lager. 
 
 
Alla bågar hänger färgmatchat, både glasögon och solglasögon om varandra. Det ser riktigt läckert och tjusigt ut. Personalen är inte speciellt hjälpsam när de inser att jag inte är en kund som kommer att spendera pengar där. Det är på nåder jag får ta några foton eftersom de inte vill att inredningen ska kopieras.
Dr Gary Tracy finns i Upper West på 210 West 79th Street och fanns med på min optikerbutiker-jag-måste-se- lista eftersom han var John Lennons optiker de sista tio åren av dennes liv. Lennons besök hos optikern finns väldigt fint beskrivet på deras hemsida och i butiken finns flera urklipp av Lennon och andra Lennonreferenser. i övrigt en ganska ordinär optikbutik som nyligen fräschats upp enligt Bill som visade mig runt.
Dr Gary himself fanns inte på plats i butiken när vi var där. Jag vågade inte heller fråga, tyvärr. Min make hade väldigt gärna skakat hand med Lennons optiker. ..
 
Ilori på 138 Spring Street har en snygg och riktigt påkostad inredning. Kedjan har butiker över hela USA men bara en i NYC. Man har alla de exklusiva designermärkena, bland annat Tom Ford, Gucci och Céline, men även amerikanska märken som Dita Eyewear. Snyggt, dyrt och en personal i strikt kostym som står i givakt med händerna på ryggen under hela mitt besök. 
 
#1 - - Optikern:

Mycket bra initiativ! Ser fram emot att läsa mer.

#2 - - Åsa:

Tack :)
Ska till London och 100&optical om några veckaor. Kanske får till en mini-guide om Londons bästa optikerbutiker. Har fått tips vilka som är bäst av Eyestylist och Rob på Eyewear Glasses.

Till top